Beschrijving
De Mini RayTemp™ is compact, licht van gewicht en gemakkelijk in het gebruik. Gewoon de thermometer op het doel richten en de meettoets indrukken om de oppervlaktetemperatuur aan te geven in het bereik -50 tot 330°C met een gegarandeerde nauwkeurigheid van ±2°C in het gebied 0 tot 330° C en ± 4°C daar buiten.
De Mini RayTemo heeft een duidelijk afleesbaar LCD venster. Tevens voorzien van een ‘Lo-Bat’ indicatie en displayverlichting. De Auto-Off voorziening schakelt het toestel vanzelf uit na 10 seconden.
De lens om de IR-straling te bundelen heeft een optiek van 12 : 1. De aanbevolen meetafstand is ≤ 300 mm waarbij de thermometer de gemiddelde temperatuur meet van een oppervlak Ø25 mm. De emissiefactor is vast ingesteld op 0,95 en maakt het toestel geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.
De Mini RayTemp™ is bij uitstek geschikt voor het meten van temperaturen van voedsel waarbij men de noodzaak om het voedsel aan te raken kan vermijden en het risico van kruisbesmetting kan verminderen. De infrarood thermometer kan door iedereen worden gebruikt, het is niet nodig om het toestel in te stellen.
Het gebruik van een infrarood thermometer heeft beperkingen. Gebruik van de IR-thermometer wordt niet aanbevolen voor het meten van glanzende of gepolijste metalen oppervlakken, zoals roestvast staal of aluminium enz. Het is niet mogelijk door transparante materialen te meten, zoals glas, kunststof of folie. De infrarood thermometer meet uitsluitend de temperatuur van het oppervlak,waar de straling wordt uitgezonden en niet de kerntemperatuur. Stoom, stof, rook enz. kunnen een correcte temperatuurmeting nadelig beïnvloeden.